Scroll to top

Η Μέθοδος


Βιοδυναμική Καλλιέργεια

Βιοδυναμική Καλλιέργεια

Η Μέθοδος

H καλλιέργεια μας βασίζεται στο πρότυπο αγροβιοδυναμικής διαχείρισης και διεξάγεται με την συνεργασία και επιστημονική ευθύνη του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης, είναι ενταγμένη στο ερευνητικό πρόγραμμα «Ανάπτυξη του βιολογικού τρόπου καλλιέργειας φυτικών προϊόντων» υπό τις οδηγίες και τον έλεγχο μελών της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου.

Με ένα σύνολο αγροβιοδυναμικών πρακτικών ενεργοποιούμε όλες τις γνωστές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ελαιόδεντρων και άλλων βιολογικών οργανισμών του αγροτικού συστήματος,  με στόχο την φυσική κάλυψη των αναγκών των ελαιόδεντρων σε θρεπτικά στοιχεία, όπως επίσης και την αντιμετώπιση των ανταγωνιστικών ειδών που μειώνουν την απόδοση και την ποιότητα.

H συγκομιδή της ελιάς αρχίζει στις αρχές Νοεμβρίου ώστε ο καρπός να διατηρεί υψηλά θρεπτικά στοιχεία, παρέχοντάς μας τη βεβαιότητα ότι θα έχουμε υψηλή περιεκτικότητα πολυφαινολών κατά την ελαιοποίηση. Οι καρποί συλλέγονται με το χέρι, σε συνδυασμό με μηχανικές μεθόδους φιλικές προς τα ελαιόδεντρα και τον καρπό της ελιάς.

H παραγωγή του ελαιόλαδου γίνεται άμεσα μετά την συγκομιδή με την διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης και μόνο με μηχανικές μεθόδους στο ελαιοτριβείο της οικογένειας στο χωριό Καλλιθέα

Η Αγροβιοδυναμική διαχείριση του κτήματος πιστοποιείται από τον ελληνικό  οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης ΔΗΩ.